Ex-criminal Day 2019-2020 ja historiaa…

Vuoden 2019 tapahtuma tehdään Lahdessa.  Pääyhteistyökumppani on Lahden hsrk ja muut  yhteistyötahot ovat Lahden ev.lut srk, Babtistilähetys Lahti ym. toimijat. Tilaisuus on  kaksipäiväinen, 10-11.8.19. Lauantaina on klo 12-18. eli koko päivän  kestävä ulkoilmatilaisuus Lahden keskustassa on päätapahtuma ja sunnuntaina on seurakunnassa  kaksi tilaisuutta klo 11 ja klo 14. 

 

Mukaan on tulossa tuttuja ja tuntemattomia eri puolilta Suomen vankiloita sekä paikallisia ex-criminaaleja. Lauri ”Late” Johansson,  Jussi Taipalus, Mika Hiltunen, Jaakko Kinnunen, Jussi Vapaavuori ym ym. Musiikissa kitaralegenda Jukka Tolonen yhdessä  Jonathan Paason ja Timo Tuppuraisen kanssa.  Mukana myös muita muusikoita Lahdesta.  Lisätiedot tilaisuudesta Ali.  0458739150 Citymission  ja Mika.  Lahden hsrk  0440334253 

Yllä Jukka Tolonen kitaran kanssa Piritorilla. 

Tervetuloa mukaan palvelemaan eri tavoin. Voit toimia rukouspalvelussa, kahvituksessa ym. tehtävissä. 

Tapahtuman kuvaukseen olemme hoitaneet ammattikuvaajat ja kaluston joten erilliskuvaukseen pyydämme että kysyt luvan järjestäjältä.

Vuonna 2020 on Ex-criminal day Tampereella. Yhteyshenkilö on Jaana Kekkonen p.0452395900 

Alla kaksi Ilta-sanomien juttua 2018 ECD- päivästä ja Laurista yksi artikkeli.  Tapahtuma sai näkyvyyttä  koko Suomessa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005780982.html 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005780533.html

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005968273.html

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ex-criminal-dayn-puuhamiehet-ennen-tehtiin-jonkun-muun-nimissa-nyt-tehdaan-jeesuksen-nimissa/ 

Yllä Seurakuntalainen-lehti  juttu Radio Dein studiolla.

http://www.citymission.fi/excriminalday/index.php   Linkki sivulle. 

Alla Iltalehden juttuja ja video ensimmäisestä ECd päivästä. 

http://iltalehti.fi/iltvuutiset/201407310151149_v0.shtml 

Alla Ylen juttu Tornion ECD-päivästä 2017 … huippuhomma Merilapissa. Kesän kaunein ja lämpimin päivä sekä  koko Tornion väki oli liikkellä.

https://yle.fi/uutiset/3-9701022 

Alla yksi todistus, Sana-lehti  ja kuva on Pasilasta, Juniksen pihalta. 

http://www.ruutupaperi.fi/Karas-Sana_Oy/Sana_42-2017-hep        Löytyy sivulla 14-15.

Ex-criminal day homma sai alkunsa yhdestä puhelusta. Lauri Johansson soitti Alille (vai oliko toisinpäin) ja sovittiin että järjestän vähän isomman ulkoilmatapahtuman jos tulet todistamaan uskosta. Nimi oli vielä auki siinä vaiheessa mutta sekin tuli sitten aika pian sydämelle. Ensimmäinen tilaisuus oli Narinkkatorilla, Helsingin ydinkeskustassa 2014 ja päivä oli huippujuttu ja ylitti kaikki odotukset. Mukana oli entisiä ja nykyisiä vankeja ja ex-rikollisia eri puolelta Suomea sekä ihan tavallisia uskovia. Jopa kansanedustajiakin ja poliisipäällystöä kävi paikalla ihmettelemässä asiaa.  Paljon tuli julkisuutta eri medioiden kautta ja päivä kuvattiin myös Alfa-tv.lle. Toki hommassa oli suuret vastoinkäymiset monin tavoin kuukausien ajan ja vielä tapahtumaaamuna Gospelrekka ajoi ”väärään” paikkaan mikä oli kuitenkin oikea paikka jälkikäteen ajatellen.

Päivä on muodostunut evankeliointitapahtumaksi ja tietysti siellä myös entiset vangit ja rikolliset saavat tavata toisiaan ja yhdessä iloita uudesta elämästä. Moni vanki on ottanut lomaa ja on ollut puhumassa tilaisuudessa jo vankeusaikana. Myös vankilapastoreita ja vankilalähettejä  on ollut saarnaamassa tilaisuudessa. Narinkkatorin tapahtumassa, joka ensimmäinen ECD-tapahtuma, saimme kohdata tuhansia ihmisiä evankeliumilla, jaoimme soppatykistä ruokaa ja ilmaista kahvia sekä paikalla oli materiaalipöydät jossa oli evankeliumia 80 eri kielellä sekä esirukouspalveluteltta. 

Tapahtuma on hyvin ollut esillä eri medioissa ja tätä kautta evankeliumi on edennyt eri puolille Suomea aina ulkomaita myöten.

Tilaisuudesta on kuvattu joka vuosi 4-6 tunnin pituinen DVD,  joita on jaettu satoja kappaleita Suomen ja Ruotsin vankiloihin. 

 Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa jokavuotisena tapahtumana. Tapahtumat tehdään yhdessä paikallisen seurakunnan /seurakuntien kanssa ja yhteiskristillisyys on voimavara näissä koko kaupunkia koskettavissa tapahtumissa. Mukana on ollut ihmisiä eri vapaista suunnista ja ev.lut kirkosta.